Ingrid De Poorter: Board member at imec

8/5/2020

Karen Dumery: Board member of Wervel vzw

15/4/2020

Sophie Manigart: Board member of EnergyVision

5/2/2020

We are pleased to announce that Sophie Manigart, Women on Board Admission Committee member, has taken on a new board mandate at EnergyVision

LinkedIn update

Isabelle van Iseghem: Lid van Raad van Bestuur Bonka Circus

15/1/2020

Als snel groeiend bedrijf binnen de creatieve sector wilden we vooral voldoende tijd blijven nemen om vooruit te kijken en voldoende zuurstof te genereren. Daarom beslisten we een Raad Van Advies op te starten metde hulp van Stella P. Tijdens het eerste gesprek met Isabelle was de klik er meteen. Haar persoonlijke dynamiek en ervaring binnen een dienstenbedrijf, op HR en finance vlak wordt erg gewaardeerd en biedt een meerwaarde binnen onze Raad van Advies. Catherine Castille, gedelegeerd bestuurder Bonka Circus.

Isabelle Van Iseghem: Board Member Mentes vzw

1/2/2020

Mentes vzw, is de netwerkorganisatie, die in opdracht van Kind en Gezin instaat voor de organisatie via haar aangesloten leden van een kwalitatieve ondersteuning van de organisatoren van Kinderopvang in Vlaanderen en Brussel. Een ruime en belangwekkende opdracht zowel vanuit het nieuw gegeven “de creatie van een dynamisch netwerk” als het sociaal en pedagogisch belang van kinderopvang. Vanuit die context wou Mentes de expertise aantrekken van onafhankelijke bestuurders waarbij gestreefd werd naar een vijftig procent aandeel van vrouwen. “Woman on Board “ was hierbij een ideaal toegangskanaal en aldus kon na de toetredingsprocedure Isabelle Van Iseghem, met haar ruime expertise in organisatietransformatie en financieel beheer als onafhankelijk lid van het Bestuursorgaan bevestigd worden.

Raf Vandenbussche
-voorzitter Mentes vzw –

Jacinte Monsieur: Board Mandaat bij Wervel

1/11/2020

Wervel is a non for profit organisation that advocates for a sustainable, socially honest and ecologically viable food system and agriculture, in Belgium and the southern countries. It works on agro-ecology – with respect for soil, biodiversity and climate – on short supply chains and on fair trade. Wervel tries to connect consumers, retailers and producers behind these shared values: it promotes innovative best practices, supports pioneer projects and helps to share knowledge.
As administrators, we are providing the necessary support in designing and implementing the strategic, financial and HR goals of the organisation.

Women on Board heeft deze oproep uitgestuurd naar onze leden in Oktober.

Kathleen Schurmans: Board Member of ASAP.be

6/11/2019

ASAP was op zoek naar meer diversiteit in haar Raad van Bestuur dat tot voor kort enkel uit mannen bestond. Na positieve referenties uit ons netwerk kwamen we terecht bij Women On Board.  Vrij snel na onze aanvraag kregen we enkele zeer geschikte kandidaten door. We kozen Kathleen Schurmans voor haar persoonlijkheid én relevante ervaring. Reeds in het eerste gesprek was ze zeer open over haar zienswijze wat ons meteen vertrouwen gaf. Haar ervaring in de HR sector, alsook haar ervaringen als CEO zijn een plus.

Raad van Bestuur ASAP

More about the board

Nathalie Brunelle-Soulas: Board member of EPC (Explosifs et produits chimiques)

15/5/2019

As our  headhunting company has got a department dedicated to put  « Women on Boards » www.leyders-associates.com , we have been mandated   by an industrial  company listed on the stock exchange to search for a  female board member.

Nathalie Brunelle Soulas who has obtain this position,  answered perfectly to all the specifications such as, engineer education , solid track record in industrial sector with actual strategy functions, management & international experience. (english language a high level was a must)

A solid personality was also required with a capacity to  apprehend new markets  and different cultures.

Also a big  facility to convince a corporate board with insurance and arguments.

Availability was also a requirement with ideally one experience as a board member by the past.

Quote from Lucille Desjonqueres: Co-fondatrice du cabinet d’approche directe”Leyders Associates” | Présidente International Women’s Forum France

Link to EPC avis de convocation

Roberte Kesteman: independant director at Fluxys

1/7/2019

Governance Fluxys

Ramona Wilmes: Member of the Board for UNICEF Belgium

29/5/2019

More information

Ingrid Gonissen: lid van Raad van bestuur van KMSKA

23/5/2019

Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) zocht sinds maart naar vier onafhankelijke bestuurders om zijn raad van bestuur aan te vullen. Die zijn nu officieel aangesteld door de Algemene Vergadering van de nieuwe vzw KMSKA. Daarmee is de raad van bestuur voltallig.

Op 22 maart 2019 vond de oprichting van de vzw KMSKA plaats. Tijdens de oprichtingsvergadering werden de eerste zeven leden van de nieuwe Raad van Bestuur aangesteld. Die leden werden voorgedragen door de Vlaamse Regering, met als voorzitter Luk Lemmens. Naast deze zeven leden werd de zoektocht naar vier onafhankelijke bestuurders gestart via een open oproep.

De open oproep resulteerde in 62 interessante kandidaturen. De Algemene Vergadering selecteerde de vier bijkomende bestuurders: Dirk Bulteel, Ingrid Gonnissen, Virginie Lietaer en Dirk Vandekerckhove.

“We waren aangenaam verrast door de grote respons op de oproep. Het bewijst dat het KMSKA zelfs tijdens deze periode van verbouwing in de hoofden en harten leeft. Niet enkel omwille van het aantal kandidaturen was de keuze moeilijk maar zeker ook omwille van de hoge kwaliteit ervan. Bij de selectie hielden we vooral rekening met de complementariteit op de reeds aangestelde leden van de Raad van Bestuur. Met deze volledige Raad van Bestuur zet het KMSKA de nodige stappen om er in de toekomst te staan als museum van Europese topklasse.”

– Luk Lemmens, voorzitter KMSKA vzw

Go to KMSKA Website

Vicky Buyse Member of the Advisory Committee Exellys

30/4/2019

“Within 48 hours after our call for directors was published by Women on Board, we already had ten highly qualified candidates in our mailbox. This was much more then we could have ever imagined. We were impressed by the quality and strong motivation of each of them. It was actually a tough choice for us but finally we have closed the deal with one of the three ladies we had put on our shortlist.” – by Dr Gerrit Sarens, Chief Liaison Officer Exellys

Gerrit was able to select Ms Buyse from a long list Women on Board published for Exellys.

Annick Martin vervoegt Van den Berg

25/2/2019

Van den Berg, sinds 2017 onderdeel van de BESIX Group, heeft een ruime ervaring op het vlak van de aanleg van bekabeling en pijpleidingen en biedt zijn klanten hoogkwalitatieve oplossingen voor boven- en ondergrondse infrastructuur.
Annick Martin vervoegde Van den Berg op 25 februari en zal in de loop van het jaar de taken als Managing Director overnemen. Na een overdrachtsperiode zal ze René opvolgen. Hij leidde het bedrijf de voorbije 15 jaar als CEO en kan terugblikken op een carrière van 45 jaar bij Van den Berg.

Read More

Ann Vereecke: New Board Mandate at PICANOL

7/2/2019

De Picanol Group (Euronext: PIC) heeft Ann Vereecke bvba, vertegenwoordigd door mevrouw Ann Vereecke, door middel van coöptatie benoemd als niet-uitvoerende, onafhankelijke bestuurder, teneinde de raad van bestuur nog verder te diversifiëren. Deze benoeming geldt tot de sluiting van de algemene vergadering van 2020. Ann Vereecke bvba vervangt the Marble bvba, vertegenwoordigd door de heer Luc Van Nevel, die zijn ontslag heeft ingediend als bestuurder. De heer Luc Van Nevel blijft als adviseur verbonden aan de raad van bestuur. De definitieve benoeming van Ann Vereecke bvba zal worden voorgelegd aan de eerstvolgende algemene vergadering van aandeelhouders.

Press Release

Catherine Pycke (Inex) nieuwe BCZ-voorzitter

4/1/2019

De raad van bestuur van de Confederatie van de Zuivelindustrie (BCZ) heeft Catherine Pycke verkozen als voorzitter in opvolging van Luc Van Impe. Catherine Pycke is afgevaardigd bestuurder van de familiale zuivelonderneming Inex Group.

Read More

Sonja Rottiers to Replace Vandaele as LLOYD’S BRUSSELS CEO

20/12/2018

Sonja Rottiers has been appointed as the Chief Executive Officer (CEO) of Lloyd’s Brussels. She will also be Lloyd’s Regional Director for Europe, Middle East and Africa, and will take up her position in February.

Press Release

Ingrid Gonnissen treedt toe tot raad van bestuur AG Insurance

15/11/2018

Ingrid Gonnissen, nog tot eind 2018 actief als Chief Enterprise Officer bij Orange Belgium, werd zopas benoemd tot onafhankelijk bestuurder bij AG Insurance, de grootste verzekeraar van het land.

CEO Hans De Cuyper is zeer verheugd met deze benoeming. “In een steeds sneller evoluerende wereld, zal de specifieke expertise en het strategisch inzicht van Ingrid een duidelijke meerwaarde betekenen voor onze Raad van Bestuur. Bovendien kan ze ons diversiteitsbeleid mee vorm geven en doen evolueren. We zijn ervan overtuigd dat een raad van bestuur die verschillende expertise domeinen samenbrengt en die een weerspiegeling is van de diversiteit in onze maatschappij, een meerwaarde is voor een verzekeraar als AG Insurance die zich meer dan ooit bewust is van zijn maatschappelijke dimensie.”

Ingrid Gonnissen ziet dit mandaat als een volgende logische stap in haar carrière. “Eerder gaf ik al te kennen dat ik mijn expertise meer wou inzetten als bestuurder binnen bedrijven. Ik heb voor AG insurance gekozen omdat het een heel solide Belgisch bedrijf is met een duidelijke lange termijn strategie , een sterk bestuur en Executive committee . Mijn eerste ervaring in de raad van bestuur heeft me geleerd dat de strategie van AG samengaat met een goed opgevolgd executie plan , een humaan personeelsbeleid en de nodige veranderkracht.

DataNews

Isabelle Chaput: Independent Board member of BRUGEL

1/10/2018

We are pleased to announce that Isabelle Chaput has recently been officially appointed as independent administrator on the Board of BRUGEL, the energy regulator of Brussels. With more than 25 year experience in Energy and Climate issues, Isabelle will contribute to the development of sustainable and efficient regulation related to those critical societal challenges. BRUGEL has indeed not only the important role of controlling the regional electricity, gas and water market but is also providing leading advises on energy policies to the Government and Parliament. Excellent collaboration with all private and public actors is therefore a must and the experience and established contacts of Isabelle should provide added value to all involved.

Read More

Mandate Positions List July 2017 - July 2018

Please find, below the list of the Women on BoardMembers who have taken on new Board mandate positions between July 2017 – July 2018

Mandate Document

Corporate Partners

Privacy statement Privacy Statement
Icon Back to top
X