Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) zocht sinds maart naar vier onafhankelijke bestuurders om zijn raad van bestuur aan te vullen. Die zijn nu officieel aangesteld door de Algemene Vergadering van de nieuwe vzw KMSKA. Daarmee is de raad van bestuur voltallig.

Op 22 maart 2019 vond de oprichting van de vzw KMSKA plaats. Tijdens de oprichtingsvergadering werden de eerste zeven leden van de nieuwe Raad van Bestuur aangesteld. Die leden werden voorgedragen door de Vlaamse Regering, met als voorzitter Luk Lemmens. Naast deze zeven leden werd de zoektocht naar vier onafhankelijke bestuurders gestart via een open oproep.

De open oproep resulteerde in 62 interessante kandidaturen. De Algemene Vergadering selecteerde de vier bijkomende bestuurders: Dirk Bulteel, Ingrid Gonnissen, Virginie Lietaer en Dirk Vandekerckhove.

“We waren aangenaam verrast door de grote respons op de oproep. Het bewijst dat het KMSKA zelfs tijdens deze periode van verbouwing in de hoofden en harten leeft. Niet enkel omwille van het aantal kandidaturen was de keuze moeilijk maar zeker ook omwille van de hoge kwaliteit ervan. Bij de selectie hielden we vooral rekening met de complementariteit op de reeds aangestelde leden van de Raad van Bestuur. Met deze volledige Raad van Bestuur zet het KMSKA de nodige stappen om er in de toekomst te staan als museum van Europese topklasse.”

– Luk Lemmens, voorzitter KMSKA vzw

Corporate Partners

Privacy statement Privacy Statement
Icon Back to top
X